Select Page

Duurzaam Vastgoed in Nederland. tekst en uitleg

Er is een nieuwe vorm van duurzaam vastgoed in Nederland. Investeren in groene gronden. Deze gronden zijn geselecteerd op basis van een aantal duurzaamheidscriteria die we in deze blog toelichten.

Regels bij duurzaam beleggen, welke zijn er?

In de voorgaande blogs hebben we laten zien wat duurzaam beleggen inhoudt en dat er veel misgaat op het gebied van duurzaam beleggen. Maar wie is hier verantwoordelijk voor?

investeren in groene projecten. hoe kan dat?

Groen Beleggen 2019 in fondsen wordt met het jaar populairder. Alleen al dit jaar is er al 44% meer kapitaal voor groene obligaties opgehaald in vergelijking met vorig jaar.

Greenwashing duurzame beleggingsfondsen.

Greenwashing duurzame beleggingsfondsen is een onderwerp waar regelmatig een artikel in de krant over verschijnt. Daarin komt vaak naar voren dat de AFM, die zijn zorgen uit over een groene bubbel en bedrijven die aan greenwashing doen.

Coronavirus: Het effect op financiële markten.

Bijna overal waar je komt gaat het over het coronavirus. Het virus heeft een gigantische impact op de economie omdat landen op slot gaan. Naarmate het langer duurt om de uitbraak onder controle te krijgen zal de economische schade toenemen

Hoe presenteren duurzame bedrijven zich

Er bestaan wereldwijd geen criteria of regelgeving waarin staat wat de definitie is van duurzaam beleggen. Daardoor zie je dat landen en bedrijven zich allemaal anders presenteren.

Ontwikkeling duurzame beleggingsmarkt

De duurzame beleggingsmarkt heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In 2018 werd er voor 208 miljard aan duurzame obligaties uitgegeven. In 2019 stond de teller op 285 miljard. Een stijging van 37%.

Belastingvoordeel bij duurzaam Beleggen

Wat is het belastingvoordeel bij duurzaam beleggen? Men belegt duurzaam, omdat we een gezond rendement willen maken, waarbij de meetbare positieve resultaten voor mens, milieu en klimaat centraal staan. Tevens zitten er aan duurzaam beleggen een aantal belastingvoordelen.

Wat is geld beleggen? Krijg tips en uitleg

Wat is beleggen? Wat betekent geld beleggen en wat is het? Hoe werkt geld beleggen? Waarin kan ik beleggen? Wat is het risico van beleggen? Hoe kan ik duurzaam beleggen?

Verwachting huizenmarkt lange termijn

De afgelopen 10 jaar trokken steeds mensen richting stedelijk gebied, vooral in de randstad groeide het aantal inwoners fors. Zet deze trend zich voort?

Nieuwe financiële crisis op komst

In maart dit jaar keerde de VS de rentecurve om. Dat is een van de belangrijkste waarschuwingssignalen dat een recessie op komst is. Dit is in het verleden meerdere malen gebleken. Wat houdt dit precies in?

Hoe kan je geld verdienen met beleggen

Beleggen lijkt heel makkelijk. Toch is een gedegen onderzoek belangrijk om rendement te genereren. Want als je hier niet écht mee bezig bent, dan loert het gevaar dat je verlies gaat maken. Het klinkt allemaal heel voor de hand liggend. Toch is dit een belangrijke voorwaarde voor groei. Want als je hier niet écht voor openstaat, dan loert het gevaar dat je kapitaal in rook opgaat.

8 tips om te investeren in grond

Wil je investeren in grond dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten bespreken met betrekking tot investeren in grond.

Waar beleggen millennials in?

Over twee jaar zijn millennials de belangrijkste en koopkrachtigste generatie consumenten. De prognose is dat millennials in 2020 een gezamenlijk inkomen hebben van ongeveer 140 miljard. Hoe en waar gaan de millennials in beleggen?

Wanneer kan ik met pensioen? Pensioenkorting dreigt in 2019

Al sinds de financiële crisis die begon in 2007 hebben pensioenfondsen het lastig om hun klanten volledig uit te betalen. Onlangs kwam de Nederlandse bank met nieuwe cijfers die ons weer wat wijzer heeft gemaakt met betrekking tot de pensioenen.

Het investeringsklimaat in Nederland onder de loep

Dat Amsterdam de populairste stad is om in te investeren in Nederland was al wel bekend. In Europa maakt Amsterdam inmiddels ook haar opkomst. Op dit moment neemt Amsterdam de derde plek in. Zo laat Amsterdam onder andere Frankfurt en London achter zich. Het grootste deel van deze investeringen belandt in de vastgoedsector

De huizenmarkt in Amsterdam: Er moet meer worden gebouwd

De gemeente Amsterdam moet veel meer vaart maken met de nieuwbouw van woningen. Door de schaarste die nu ontstaat lopen prijzen van woningen in de hoofdstad ongewenst hoog op. Dat zegt een breed scala aan partijen tegen Het Financieele Dagblad. Van bouwer, makelaar, ontwikkelaar, belegger tot corporatie. We doen wat we kunnen, reageert de gemeente verwijzend naar de plannen om de komende 10 jaar 50.000 nieuwe woningen te realiseren.

Share This