Skip to content

Nieuws over grondbeleggingen

Milanium volgt het nieuws over alles wat met grondbeleggingen te maken heeft.
Grond kopen in Amsterdam

Grond kopen Amsterdam en erfpacht. Hoe werkt het?

Grond kopen in Amsterdam is bijna onmogelijk, doordat grond in Amsterdam eigendom van de gemeente is. De gemeente Amsterdam verhuurt deze grond aan huizenbezitters. Dit wordt erfpacht genoemd. de prijs voor de erfpacht verschilt per locatie in Amsterdam.

Lees meer
Woningtekort oorzaak

Woningtekort Nederland oorzaken en verklaringen

Het woningtekort heeft ervoor gezorgd dat woningenprijzen de afgelopen jaren hard zijn gestegen. In de periode april 2020 tot en met april 2021 steeg de gemiddelde prijs zelfs met bijna 15 procent. In de laatste twintig jaar is zo’n prijsstijging niet meer voorgekomen.

Lees meer
Winkelcentrum Leidschendam Westfield Mall of the Netherlands

Grootste winkelcentrum opent zijn deuren in Leidschendam

Het grootste en meest luxe winkelcentrum van Nederland is donderdag 18-3-2021 in zijn geheel opengegaan. Een deel van het winkelcentrum is enkele jaren terug al opgegaan. Het winkelcentrum heeft de naam Westfield Mall of the Netherlands gekregen, heeft een oppervlakte van 117.000 M² en ligt in Leidschendam.

Lees meer
Over de woningmarkt regels in 2020

Vooruitzichten woningmarkt: wijzigingen en nieuwe regels

Op Prinsjesdag zijn de fiscale voorstellen voor 2021 gepresenteerd. Deze voorstellen hebben invloed op de vooruitzichten van de woningmarkt in Nederland. Hieronder een overzicht van de belangrijkste fiscale regels die die minister van financiën heeft gepresenteerd.

Lees meer