Select Page

Waar beleggen millennials in?

Apr 5, 2019

Waar beleggen millennials in? over twee jaar zijn millennials de belangrijkste,koopkrachtigste generatie consumenten. Ze zijn veelal opgegroeid in de tijd dat je nog wat had aan je spaarrente, maar hebben ook de financiële crisis en jarenlange lage rentes meegemaakt: Millenials. Tegenwoordig hebben we al jaren niets meer aan de traditionele spaarrentes. Millenials, die steeds meer tot de markten toe treden, kijken daarom ook steeds meer naar alternatieven.

Meer of minder risicobereidheid?

De groep van millenials lijkt opvallend geneigd te zijn om te investeren in de meer risicovollere producten. Millenials kijken eerder naar cryptocurrencies, CFD’s en crowd-lending. Uit statistieken blijkt zelfs dat van de huidige studenten circa 1 op de 5 geld heeft zitten in cryptocurrency zoals Bitcoin. Dat houdt niet in dat de millenials hun horizon niet verbreden. Zo bleek uit een recent rapport van BlackRock dat millenials ook veel investeren in zogenaamde ETF’s. In de VS investeert zelfs circa 40% van de millenials in ETF’s. Dat is het meest van alle bevolkingsgroepen gescheiden op leeftijd. De meeste ETF zijn fondsen die als onderliggende waarde meerdere aandelen hebben. We zien dus dat millenials dus niet alleen hongerige en gretige beleggers zijn, maar ook kiezen voor spreiding van risico’s.

Groeiende koopkracht

Met de millennials zien we een nieuwe  generatie zich op de markten begeven. Over ongeveer twee of drie jaar zal de millennial  de koopkrachtigste generatie worden en Generatie X voorbijstreven. De prognose is dat Millennials in 2020 een gezamenlijk inkomen hebben van ongeveer 1400 mrd. Dat was in 2014 nog maar 600 mrd. Deze generatie heeft vaak meer oog voor nieuwe technologieën zoals cryptocurrency. In een constant veranderende markt is de millennial generatie er één om in de gaten houden. Zij kijken met een andere blik tegen de wereld aan dan oudere generaties zoals de babyboomers. Millennials zijn bijvoorbeeld meer toekomstgericht en bewuster hiermee bezig. Zo zijn millennials nu al veel bezig met de vele uitdagingen die zij gaan tegenkomen op gebied van energie, voeding en technologie. Waarbij authenticiteit, unieke ambachtelijke producten centraal staan.

De toekomst

Wat de millenial groep ook interresant maakt is dat sinds de crisis van 2007 aandelen in Europa en in sterkere mate in de VS heel sterk zijn gestegen. Mensen die geboren zijn tussen ’85 en ’95 waren in 2015 tussen de 20 en 30 jaar oud. Een leeftijd waarop vele beginnen met werken en dus ook wat over hebben om te beleggen. De millenial groep heeft dus één van de ergste dalingen op de beurs gezien, maar ook het herstel hiervan.

We horen steeds meer geluiden dat ons een nieuwe crisis te wachten staat, echter wanneer precies weet niemand. Wij zullen in ieder geval in de gaten gaan houden hoe de millenials op de volgende economische en financiële dip zullen reageren.

Share This