Select Page

Belastingvoordeel bij duurzaam Beleggen

Mar 9, 2020

Duurzaam beleggen belastingvoordeel

Wat is het belastingvoordeel bij duurzaam beleggen? Men belegt duurzaam, omdat we een gezond rendement willen maken, waarbij de meetbare positieve resultaten voor mens, milieu en klimaat centraal staan. Daarnaast zitten er aan duurzaam beleggen een aantal belastingvoordelen.

Fiscaal voordeel duurzaam beleggen

Wie duurzaam belegt, komt in Nederland bij sommige financiële producten in aanmerking voor een belastingvoordeel. Maar pas op niet bij alle duurzame beleggingsproducten komt u in aanmerking voor belasting voordeel. Nederland werkt met een heffingsvrij vermogen. In 2019 bedroeg het heffingsvrij vermogen voor een 1 persoons gezin 30.360 euro. Heb je een fiscale partner bedraagt dit bedrag 60.720 euro. Heffingsvrij vermogen houdt in dat je over de eerste 30.360/60.720 euro geen vermogensrendementsheffing betaald. Het overzicht ziet er als volgt uit:

 

Bij duurzame beleggingen ziet de vermogensbelasting er anders uit. Het heffingsvrij vermogen verdubbelt. Je hoeft pas na 60.720 euro vermogensbelasting te gaan betalen. Met een fiscaal partner bedraag het bedrag zelf 121.440 euro. Ook de ander bedragen die in de tabel naar voren komen worden verdubbeld. Naast de vermogensbelasting heb je ook een heffingskorting voordeel van 0.7%. Dit is een korting op je inkomstenbelasting.

Manieren van duurzaam beleggen

Een reden om duurzaam te gaan beleggen is omdat een belegger een gezond rendement wil zonder dat zijn belegging negatieve impact op de wereld heeft. Daarnaast levert duurzaam beleggen ook de nodige fiscale voordelen op. Er zijn geen onderzoeken uitgevoerd welke aspect het zwaarste weegt. In de volgende blog bespreken welke manieren er zijn om in duurzame producten te beleggen.

Bekijk ook deze artikelen

Share This