Skip to content

Ontwikkeling duurzame beleggingsmarkt

Ontwikkeling duurzame beleggingsmarkt

De duurzame beleggingsmarkt heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In 2018 werd er voor 208 miljard aan duurzame obligaties uitgegeven. In 2019 stond de teller op 285 miljard. Een stijging van 37%. Hoeveel hiervan in Nederland is uitgegeven is onbekend, maar het gaat waarschijnlijk om heel veel geld. Bij onze zuiderburen is een onderzoek gehouden op basis van de BEAMA en financiële instelling. Daarin komt naar voren de ‘evolutie van duurzame beleggingsproducten’ tussen 1992 en 2018 in België. Uit de grafiek in de stijgende lijn goed zichtbaar.

ontwikkeling duurzame beleggingsmarkt grafie

Waar in de wereld wordt er duurzaam belegd?

European SRI study heeft een onderzoek gehouden waaruit naar voren is gekomen dat de meeste duurzame investeringen in Europa plaatsvinden, namelijk 46%, gevolgd door de VS 39%, Japan 7%, Canada 6% en Australië/ New Zeeland 2%.

Duurzame sectoren

In het rapport van European SRI komen ook de thema’s voor waarin wordt belegd. Hieronder in de grafiek worden de thema’s van duurzaam beleggen aangegeven. De thema’s scoren allemaal een percentage tussen de 9% en 18%.

in welke duurzame producten worden belegd

Nieuwe duurzame producten

Niet alleen nam het geïnvesteerde geld een enorme vlucht. Ook het aantal nieuwe duurzame beleggingen nam een vlucht. In 2018 is het totaal aangeboden duurzame beleggingsproducten de 400 gepasseerd.

Waarom zou je duurzaam gaan beleggen Dat markt van duurzaam beleggen is de afgelopen jaren explosief gegroeid. De verwachting is dat deze trend zich voortzet. In de volgende blog bespreken we hoe duurzame bedrijven zich presenteren.

Wie de grond heeft,

heeft de macht.

Bekijk ook deze artikelen

Vraag nu uw informatiebrochure aan.

Via Milanium investeert u in strategisch gelegen grond. U anticipeert op het gigantische woningtekort in Nederland.

milanium logo

* Uw contact gegevens worden uitsluitend gebruikt voor eventueel contact betreffende aanbiedingen van Milanium.

Voor meer informatie zie het Privacybeleid