Skip to content

Duurzaam Vastgoed in Nederland. tekst en uitleg

Duurzaam investeren vastgoed in Nederland. Heb je wel eens naar grond gekeken?

Er is een nieuwe vorm om duurzaam te investeren in vastgoed in Nederland. Investeren in groene gronden. Deze gronden zijn geselecteerd op basis van een aantal duurzaamheidscriteria die we in deze blog toelichten.

Wat zijn groene gronden?

Groene gronden zijn agrarische gronden waar de verwachting is dat er in de toekomst duurzame woningbouw op gaat plaatsvinden.  Hieraan zijn een aantal criteria aan verboden namelijk: De gemeente, de toekomstige woningbouw en de impact op natuur.

De gemeente

Elke gemeente in Nederland maakt een structuurvisieplan. De naam zegt het al in een structuurvisieplan beschrijft de gemeente zijn visie over hoe een stad/dorp zich in de toekomst verder wil gaan ontwikkelen. Bij het investeren in groene gronden ligt het object in een gemeente waarbij duurzaamheid een belangrijk aspect is.

Duurzame nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2021 moeten we alle nieuwe gebouwen in Nederland energieneutraal bouwen. Ook wordt er een milieubelasting ingevoerd op de gebruikte materialen. Bij duurzaam bouwen spelen de volgende 3 begrippen een grote rol:

Energie neutrale woning: Een woningen mag niet meer energie verbruiken dan dat er totaal aan duurzaam energie wordt opgewekt. Hierbij moet je denken aan ruimteverwarming, koeling, ventilatie van de woningen en warm water

Een Nul op de Meter (NOM)woning: Een woning mag voor het gebruik van huishoudelijk apparaten niet meer energie worden verbruikt als er lokaal met duurzame energie op de kavel/woning wordt opgewekt. Hierbij moet je denken aan computers, televisies en elektronische keukenapparaten

Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC): Hoe lager het EPC, hoe energiezuiniger het gebouw is. Momenteel moeten een woningen een EPC hebben van 0,4. Een EPC van 0 betekent een energie neutrale woning.

Natuur

Wanneer er woningbouw plaatsvindt op een groene grond kavel heeft dit geen negatief effect op dieren of ecologische waarde van het gebied.

Waar liggen groene grond kavels?

Alle kavels van Milanium voldoen een aan eisen van groene gronden. Wil je meer weten download dan onze brochure of neem contact met ons op.

 

Wie de grond heeft,

heeft de macht.

Bekijk ook deze artikelen

Vraag nu uw informatiebrochure aan.

Via Milanium investeert u in strategisch gelegen grond. U anticipeert op het gigantische woningtekort in Nederland.

milanium logo

* Uw contact gegevens worden uitsluitend gebruikt voor eventueel contact betreffende aanbiedingen van Milanium.

Voor meer informatie zie het Privacybeleid