Skip to content

Hoe kan je veilig beleggen met goed rendement in coronatijd?

Record na record op verschillende markten

Hoe kan je veilig beleggen met goed rendement terwijl door de coronacrisis de economie in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen? Op de beurzen is wereldwijd de stemming goed en flirten aandelenkoers/indexen met prijzen alsof de coronacrisis nooit heeft bestaan. Hetzelfde geldt voor de grondstoffenmarkt. Koper, ijzererts, aardgas en het edelmetaal goud, dat traditioneel juist daalt als de rest van de markten stijgt, zijn weer op het niveau van voor de coronacrash eerder dit jaar of tikken recordhoogtes aan. Neem bijvoorbeeld de goud prijs die de magische grens van 2000 is gepasseerd, de S&P500 en Nasdaq die de hoogste koers ooit hebben bereikt.

goud s&p500 koers

Risico’s op financiële markten

Daarnaast zijn er aantal grote risico’s waar financiële markten mee te maken hebben. De economie die wereldwijd sterk is gedaald, de werkloosheid die wereldwijd toeneemt, de handelsspanningen tussen China en Amerika en de herverkiezing van Donald Trump kunnen het sentiment op financiële markten snel doen veranderen.

Vermogensbeheerders en beleggers weten daarom momenteel niet waar ze het vermogen moeten onderbrengen. Want waar valt op dit moment nog goed rendement te halen? Een herhaling van een sterke koersdaling eerder dit jaar is niet ondenkbaar. En waar moet het vermogen dan heen?

Korte/lange termijn advies

Voor de korte termijn is het advies om naar obligaties van opkomende markten te kijken. Daarbij loop je meer risico met je vermogen, maar daardoor wordt de kans op een hoger rendement vergroot. Op de lange termijn is het advies aandelen. Daarbij moet je rekening houden op sterke koersbewegingen en een lager rendement waar we de afgelopen 30 jaar mee te maken hebben gehad.

Ook wanneer de koersen dalen zoals eerder dit jaar, kan goed rendement worden behaald. Zo kan er worden belegd in putopties. Deze opties stijgen in waarde op het moment dat de koers van aandelen naar beneden gaan. Echter is deze manier van investeren risicovol, maar past goed in een gespreide portefeuille.

Veilige alternatieven

Wanneer je meer zekerheid en rust in je portefeuille zoekt, zijn staatsobligaties van stabiele landen zoals Nederlandse of Duitse of veilige bedrijfsobligaties interessant. Het zijn investeringen met meer zekerheid en zijn minder gevoelig voor sterke koersbewegingen. Ook strategisch gelegen grond wordt bestempelt als veilig. De vraag naar grond en woningen zal de komende jaren blijven verder toenemen, waardoor de grondprijzen minder conjunctuurgevoelig zijn. Echter is het lastig om bij deze vorm van investeren je geïnvesteerde vermogen snel vrij te maken.

 

Wie de grond heeft,

heeft de macht.

Bekijk ook deze artikelen

Vraag nu uw informatiebrochure aan.

Via Milanium investeert u in strategisch gelegen grond. U anticipeert op het gigantische woningtekort in Nederland.

milanium logo

* Uw contact gegevens worden uitsluitend gebruikt voor eventueel contact betreffende aanbiedingen van Milanium.

Voor meer informatie zie het Privacybeleid